Länk till mer information om IST Home
Bild på två studerande som studerar till Elkraftsingenjör

"Har man viljan så finns möjligheterna"

Nadia Österholm och Emelie Strand, Elkraftsingenjör

"Vi båda valde att vidareutbilda oss på grund av arbetsskador som förhindrade en fortsatt karriär inom tidigare yrken. En viktig sak som avgjorde att vi sökte till utbildningen var den stora efterfrågan på arbetskraft inom branschen samt möjligheten till en mängd olika jobb, allt från konstruktion till service och underhåll."

"Under första året var Lärande i arbete den kurs som var mest intressant och lärorik. Hittills har alla kurser innehållit intressanta ämnen och alla studiebesök hos branschen har varit mycket uppskattade. Under andra året fastnade vi båda för AutoCAD som är en del av kursen Elkonstruktion med CAD, det var en rolig kurs.

Våra tips till dig som funderar på att söka samma utbildning som oss är att ta vara på all tid. Delta på alla föreläsningar och använd tiden däremellan för egenstudier. Var aktiv på föreläsningarna och anteckna, har du svårt för något så försök att skriva ner allt steg för steg så att du kan gå tillbaka och gå igenom det igen. Fokusera på slutmålet, det är så värt det. Har man viljan så finns möjligheterna."

Nadia: "Jag är väldigt intresserad av förnybar energi så efter utbildningen skulle jag vilja arbeta med något som har med förnybar energi att göra."

Emelie: "Jag vill jobba med konstruktion för ett elnätsbolag alternativt för något konsultbolag."