Länk till Vklass

Varmt välkommen till Lidmanska gymnasiet

Lidmanska skolan och elever

Lidmanska gymnasiet är en gymnasiesärskola, vi finns centralt i Västerås vid högskoleområdet i rymliga, luftiga lokaler. Eleverna som studerar här kommer från grundsärskolan och har läst ämnen eller ämnesområden.

Vi finns till för dig som behöver en lite lugnare studietakt.

Det byggs för fullt!

Nya skolan förväntas vara klar till 2024

Ett stort nytt hus har växt upp på Carlforsska gymnasiets område. Under 2024 blir Lidmanska Gymnasiet en del av Carlforsska, och flyttar in i den nya fastigheten. Vi ser fram emot det, och hoppas att våra elever kommer trivas minst lika bra där som de gjort på Vasagatan.

2023-03-17

Här skriver du brödtexten för nyheten. Denna text kommer att vara utfällningsbar i nyhetslistningen.

Glöm inte att välja in en bild till nyheten också, som visas i den tomma vita ytan. Det gör du genom att högerklicka på nyheten i trädstrukturen till vänster, och välja "Egenskaper -> Metadata". Där går du in i bildarkivet.

Anpassade Gymnasieskolan

Skolformer byter namn

Från den 2 juli 2023 byter Grundsärskolan, gymnasiesärskolan och komvux namn. Vill du läsa mer, följ länken nedan (Klicka först på Visa Mer).  

2023-03-17

nya byggnaden

År 2024 blir Lidmanska en del av Carlforsska gymnasiet

Berör elever som börjar hos oss nu

År 2024 kommer Lidmanska gymnasiet som är en gymnasiesärskola att tillhöra Carlforsska gymnasiet.

2021-04-30

Beslutet togs av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 29 april. Det ligger så långt fram att det inte kommer att beröra er som går på skolan idag eller ska börja på skolan i höst.


Carlforsska gymnasiet växer och blir större när fler skolor slås ihop. År 2024 kommer Lidmanska också ingå i den nya organisationen, och då finns nya lokaler byggda som passar gymnasiesärskolan.


Bakgrunden till beslutet är en utredning som visar att en större skola kan ge ökad samverkan mellan program, det blir en inkluderande skola med flera olika program och skolformer, och den är inte lika ekonomiskt sårbar.

10 års-kalas för Lidmanska

23 sep 2022

Lidmanska gymnasiet firade 10 år i slutet av september. Det firades med tipspromenad, uppträdande av gycklargruppen Trix och pizzalunch. Eleverna hade bakat fika till jubileet och gjort hemmagjord pizzasallad. Här kan du se lite bilder från dagen.

2022-10-17

Om Lidmanska gymnasiet

Lidmanska gymnasiet är en gymnasiesärskola som har individuella programmet samt det nationella programmet Samhälle, Natur och Språk. Lidmanska har 10 klasser och har lokaler på flera ställen - Vasagatan 44, Tunbytorp och Önsta Gryta.

  • Du är här:
  • Lidmanska