Varmt välkommen till Lidmanska gymnasiet

Lidmanska skolan och elever

Lidmanska gymnasiet är en gymnasiesärskola, vi finns centralt i Västerås vid högskoleområdet i rymliga, luftiga lokaler. Eleverna som studerar här kommer från grundsärskolan och har läst ämnen eller ämnesområden.

Vi finns till för dig som behöver en lite lugnare studietakt.

lokaler

Välkomna på öppethus

23 november kl 18-19.30

På öppethus får ni träffa våra lärare, få information om våran skola och program. Passa även på att kolla in i våra lokaler och fritidsklubb.

2022-11-02

nya byggnaden

År 2025 blir Lidmanska en del av Carlforsska gymnasiet

Berör inte elever som börjar hos oss nu

År 2025 kommer Lidmanska gymnasiet som är en gymnasiesärskola att tillhöra Carlforsska gymnasiet.

2021-04-30

Beslutet togs av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 29 april. Det ligger så långt fram att det inte kommer att beröra er som går på skolan idag eller ska börja på skolan i höst.

Carlforsska gymnasiet växer och blir större när fler skolor slås ihop. År 2025 kommer Lidmanska också ingå i den nya organisationen, och då finns nya lokaler byggda som passar gymnasiesärskolan.

Bakgrunden till beslutet är en utredning som visar att en större skola kan ge ökad samverkan mellan program, det blir en inkluderande skola med flera olika program och skolformer, och den är inte lika ekonomiskt sårbar.

10 års-kalas för Lidmanska

23 sep 2022

Lidmanska gymnasiet firade 10 år i slutet av september. Det firades med tipspromenad, uppträdande av gycklargruppen Trix och pizzalunch. Eleverna hade bakat fika till jubileet och gjort hemmagjord pizzasallad. Här kan du se lite bilder från dagen.

2022-10-17

Om Lidmanska gymnasiet

Lidmanska gymnasiet är en gymnasiesärskola som har individuella programmet samt det nationella programmet Samhälle, Natur och Språk. Lidmanska har 10 klasser och har lokaler på flera ställen - Vasagatan 44, Tunbytorp och Önsta Gryta.

• Lidmanska