Välkommen till Rudbeckianska gymnasiet!

Sklan med tradition och nytänkande, ger eleverna redskap för livet
– kunskap, självkänsla, empati.

Varmt välkommen till Rudbeckianska gymnasiet läsåret 2022/23!

Hej alla nya och gamla elever!

Vi hälsar er nya elever i årskurs 1 välkomna till upprop i Ljushallen, Hallskolan tisdag 16 augusti kl 9.00 . Första skoldagen går ni till ca 13.00. Lunch serveras på skolan. Ni bjuds även in till ett välkomstsamtal tillsammans med vårdnadshavare måndag 15 augusti. Inbjudan kommer i brevlådan.

2022-08-08

Åk 2 och 3 börjar 16 augusti kl 14.00.

Vi inleder gemensamt i Ljushallen innan ni fortsätter klassvis tillsammans med era mentorer. Ingen lunch serveras den dagen för er.

Välkomna!

Ny profil på samhällsprogrammet

Profil - Samhällspåverkan

Är du nyfiken på hur samhället vi lever i påverkar oss? Vill du lära dig mer om hur vi som individer kan påverka vår omvärld? Då är den här profilen något för dig.

2021-10-14

Här får du, genom att arbeta med samhällskunskap både i teori och praktik, utveckla kunskaper som möjliggör medvetna val och inflytande. Dessutom får du fördjupa din förståelse för komplexa samhällsfrågor som berör politisk, ekonomisk och social hållbarhet. Du får också lära dig mer om demokrati och om hur en människa kan påverkas för att tycka, tänka och agera på ett visst sätt.

Ny inriktning på humanistiska programmet

Inriktning kultur

Till hösten 2022 kommer vi att erbjuda kulturinriktningen vid sidan av språkinriktningen på humanistiska programmet under förutsättning att beslut fattas i nämnd. Kulturinriktningen ger dig fördjupade kunskaper i kultur, historia och människans tänkande.

2021-10-14

• Rudbeckianska