Välkommen till Rudbeckianska gymnasiet!

Skolan med tradition och nytänkande, ger eleverna redskap för livet
– kunskap, självkänsla, empati.

VI FYLLER 400 ÅR

Kom och fira med oss!

1623 grundade Johannes Rudbeckius Sveriges första gymnasium, Rudbeckianska gymnasiet. Vi firar 400 år med många aktiviteter och festligheter under hela 2023. Bland annat hälsar vi alla tidigare elever och personal varmt välkomna till Hemvändardagen den 25 mars. Mer information kommer inom kort. En gång Rudbeckian Alltid Rudbeckian. Den stora jubileumsveckan drar igång den 24 maj. Detaljerat program presenteras under våren. Håll utkik!

2023-01-16

Prövningar vårterminen 2023

Anmälningsdatum och provschema

Inom ett år efter avslutade studier på skolan kan du göra en prövning. Du kan pröva för ett godkänt betyg (om du tidigare fått ett F) eller för ett högre betyg (om du tidigare har ett godkänt betyg). Om det gått mer än ett år ska du istället kontakta vuxenutbildningen.

2023-01-12

Här hittar du datum för de prövningstillfällen som finns på Rudbeckianska gymnasiet under våren. Titta i schemat för att se vilket/vilka datum som gäller för den kurs du vill göra prövning i.

Kostnad är 500 kr/prövning och du kan endast anmäla dig till 1 prövning per tillfälle.

Betalning görs genom Swish efter du fått bekräftelse från skolan att du är registrerad på prövningen. Numret får du i bekräftelsen per mail.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till rudbeckianska@vasteras.se

I mailet ska du uppge:
Fullständigt namn
Kurs du vill pröva och datum för prövningen
Personnummer
Mobilnummer
Mailadress

Titta i prövningsschemat nedan vilket datum prövningarna äger rum:
Prövningsschema (pdf) Pdf, 112.1 kB.

Anmälningstider:
Prövning SVE eller SVA, anmäl dig senast 23 januari
Lördag 11 mars, anmäl dig senast 17 februari
Tisdag 21 mars, anmäl dig senast 17 februari
Onsdag 29 mars, anmäl dig senast 3 mars
Lördag 15 april, anmäl dig senast 24 mars (om du har betyg F i matematik sedan tidigare måste du först skriva prövning för E-betyg och kan då samtidigt anmäla om du även vill pröva för högre betyg).

Betyg sätts ca 2 veckor efter prövningen och skickas därefter hem per post.

"Prova på"-dagar!

Välkommen att "prova på" en dag hos oss!

Du som vill se hur lektionerna på ett program ser ut under en dag, är välkommen att göra en "prova på"-dag. Under den dagen får du följa en klass under deras lektioner. Upplägget för "prova-på" skiljer sig lite mellan de olika programmen. Följ nedanstående länk under "Visa mer" för att göra en anmälan, så kontaktar vi dig.

2022-12-05

Intresseanmälan gör du i nedanstående formulär:

Bild på Alexandra Sestelo Lundman

"Utbildningen har överträffat mina förväntningar..."

Alexandra Sestelo Lundman - Humanistiska programmet

"Jag har ett stort intresse för språk och efter att ha besökt öppet hus beslutade jag mig för att spendera min gymnasietid här på Rudbeckianska och humanistiska programmet."

2022-10-24

"Utbildningen har överträffat mina förväntningar med intressanta kurser och fin klassgemenskap.
Den har både stimulerat mitt behov av att lära mig och bidragit till min personliga utveckling. Alla utmaningar och att omges av kloka och välkomnande människor har gjort att jag har vuxit som individ."

Bild på David Randberg

"Min gymnasietid är jag väldigt nöjd med."

David Randberg - Naturvetenskapsprogrammet

"Jag valde Rudbeckianska för jag ville gå på en skola med många elever och lockades av skolans alla fester och traditioner."

2022-10-24

"Naturprogrammet är ett brett program som ger många valmöjligheter i framtiden. Min gymnasietid är jag väldigt nöjd med.Jag har haft bra lärare, fått en bra grund för fortsatta studier och lärt känna massor av nya människor."

Bild på Kevin Kallioniemi

"Nu är jag en sann Rudbeckian."

Kevin Kallioniemi - Barn och fritidsprogrammet

"Barn och fritid för mig var givet eftersom jag ville gå i min pappas fotspår och arbeta med ungdomar."

2022-10-24

"Jag är glad att jag kom in på Rudbeck, här har jag fått goda vänner och riktigt roliga år.
Nu är jag en sann Rudbeckian."

• Rudbeckianska