Länk till mer information om IST Home

Samarbetspartners

Branschen är viktig både för vår skola och för dig som elev

Vi samarbetar nära branschen, vilket gör att du får bästa tänkbara utbildning. Våra branschrepresentanter är delaktiga i utbildningen och ser till att du får de kunskaper som efterfrågas. Våra lärare har också regelbunden kontakt med de olika företagen för att hålla sig uppdaterade om det senaste inom branschen.

Strategisk referensgrupp

Västerås stad, Tranellska gymnasiet, hotell- turism-, restaurang- och bageriföretagen i regionen samt branschernas fackliga- och arbetsgivarorganisationer har gått samman och bildat en strategisk referensgrupp till skolledning på Tranellska. Syftet med den strategiska referensgruppen är att utifrån branschens utveckling och behov ha ett rådgivande organ för skolledning. Referensgruppen agerar endast rådgivande och vägledande.

Genom ett strategiskt och långsiktigt samarbete mellan Tranellska och branschföretagen avses att utbilda enligt Skolverkets krav, samt utveckla elever och studerande så att deras utbildningsnivå överensstämmer med branschens behov, samt att eleven uppnår en hög grad av anställningsbarhet. Den strategiska referensgruppen stödjer skolan i beslut för att vara modern och lyhörd gentemot branschens behov och utveckling.

Programråd

På Tranellska finns även ett programråd som representeras av APL-handledare från branschföretagen och yrkeslärare med APL-ansvar ifrån skolan. Programrådets uppgift är att verka på en mer praktisk/operativ nivå med fokus på elevernas arbetsplatsförlagda lärande (APL). Målsättningen är att säkerställa att eleverna får en kvalitativ APL-period.

Hotellrevyn

Branschtidiningen Hotellrevyn har en reportageserie om några elever på skolan och kommer kontinuerligt följa ungdomarna från årskurs ett till studenten.

Artikel nr 1

Artikel nr 2

Artikel nr 3

AEHT

Skolan har ett samarbete med AEHT som är en av världens största nätverk/organisationer som samlar skolor med hotell/turism och restaurang. I och med detta kan elever ställa upp i tävlingar som är kopplade till våra yrkesutgångar. Årliga konferenser med tävlingar har ägt rum i städer som Lissabon, Haag, Split och Senegalia. 

APL-platser som vi samverkar med


Restauranger

Bagerier

Hotell och konferensanläggningar

Restaurang Bellman

Systrarna Ericsson

Elite Stadshotellet

Djäknebergets restaurang

Brynolf Bagare

Hotel Plaza

Aros Congress Center

Kopparlundens bageri

The Steam Hotel

Nya Hattfabriken

Bageri April

Comfort Hotel

Limone Ristorante

ICA Maxi Erikslund

Clarion Collection Etage Hotel

Steam Hotel

ICA Maxi Hälla

Scandic Hotel

Restaurang Pråmen

Bread & sweets by Jennie

Schenströmska Herrgård

Förskolan Äventyret

Mäster Jakobs Bröd

Hem till Gården

Nom

Elsa Anderssons Konditori

Sala Silvergruva

Kajplats 9

Håkans Hembageri

Kenzan Tours

Restaurang Varda

Schelins Bageri, Sala

Visit Västerås

Restaurang Piazza Di Spagna

Ångbagarn, Sala

Hotell Tinget, Sala

Kajens Café

Konditori Bivur

Skultuna Messingsbruk

Bryggans Bar & Café

City Gross

Åsby Inredning & Café

Västerås stads skolmåltidsverksamhet


Turistbyrån Köping